Rocky Road cheesecake

Botten:
400 g mörka chokladkex, choclate chip eller med fyllning
50 g smör

1. Krossa kexen i matberedare
2. Smält smöret
3. Blanda och tryck ut i springform ca 20 cm

Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
400 g cream cheese
1 dl florsocker
1/2 dl kakao
1 msk gelatinpulver
1/2 dl vatten
12 Domlekolor
1 dl jordnötter
100 g mörk choklad
1 dl mini-marshmellows

1. Blanda gelatinpulver och vatten och låt det svälla några minuter
2. Vispa grädden
3. Värm gelatinen i vattenbad eller i micro
4. Vispa ner cream cheese och creme fraiche i vispgrädden
5. Vispa ner florsocker och kakao
6. Häll i gelatinet i en tunn stråle under omröring
7. Dela varje kola i fyra biter och hacka chokladen grovt
8. Blanda i kolor, jordnötter, marshmallows och choklad med en slev
9. Häll fyllningen över bottnen och släta till ytna
10. Ställ in i kylen minst fyra timmar
11. Ringla gärna över smält choklad och garnera med minimarshmellows, jordnötter och kolor innan servering.


Kommentarer