Oreo cupcakes

Från boken Cupcakes av Ingrid Hancock Bjerkenes som har butiken Hancocks Cupcakes i Oslo.

Smeten:
2 ägg
90 g smör
200 g brun farin
125 g mörk choklad
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk bikarbonat
6 stora Oreokex
2 dl mjölk

1. Smält chokladen
2. Viska smör och farin poröst med elvispen
3. Vispa in ett ägg i taget och vispa ordentligt mellan
4. Vispa i chokladen
5. Byt till handvispen. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och vaniljpulvret och sikta ner i smeten. Varva med mjölken
6. Blanda i de grovhackade Oreokexen. Jag plastpåse och kavel att slå på kexen med.
7. Fyll ca 18 normalstora former
8. Grädda i 20 minuter på 180 grader

Topping:
150 g rumsvarmt smör
450 g florsocker
1/2 dl mjölk
6 stora Oreokex

1. Vispa ihop smör och florsocker med elvispen
2. Ha i mjölken
3. Finhacka Oreokexen till mjöllikande konsistens så at de går genom tyllen och blanda i toppingen

Alternativ topping med mindre florsocker:
100g rumsvarmt smör
100g cream cheese
2dl florsocker
100g vit choklad
6 stora Oreokex

1. Smält chokladen
2. Vispa smöret i fem minuter med elvispen
3. Ha i cream cheese och vispa ytterligare några minuter
4. Sikta i florsockret och Oreo-kexen
5. Ställ in i kylskåpet om den är för lös

Garnera med halva stora Oreokex eller hela små

Kommentarer