100 g mörk kvalitetschoklad 70%
1 ½ till 2 dl strösocker
3 ekologiska ägg
50 g smör
2 msk kallt kaffe
1 dl gräddfil
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver
4 msk kakao av god kvalitet
1 nypa salt
1 ½ till 2 dl strösocker
3 ekologiska ägg
50 g smör
2 msk kallt kaffe
1 dl gräddfil
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver
4 msk kakao av god kvalitet
1 nypa salt
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad eller på ca 150w i micron.
- Vispa ägg och strösocker vitt och riktigt pösigt.
- Smält smöret, häll i gräddfilen, den smälta chokladen och kaffet.
- Vänd försiktigt ner det flytande i äggsmeten.
- Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, vaniljpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
- Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Fyll formarna till 2/3 med smet.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
- Låt svalna.
Kommentarer
Skicka en kommentar