Hancocks Mojito cupcakes

Jag har ändrat lite i receptet, bla halverat sockermängden då jag tycker det är äckligt att baka med så mycket socker. Jag har också lagt till mer mynta för att få tydligare mojito-smak.


Smet

250 gram smör
2 dl socker
4 ägg
2,5 dl lättfil
1 ms mörk rom
7,5 dl vetemjöl
1 ts bakpulver
1 ts bikarbonat
1 ts vaniljextrak

1/2 ts salt
Vispa rumsvarmt smör och socker vitt med elvisp. Ha i ett ägg i taget och vispa ordentligt mellan varje ägg. Blanda alla våta ingredienter i en bunke og alla torra i en annan bunke. Byt till handvisp och rör växelvis in de siktade torra ingredientserna och de våta. Fördela i ca 18 vanliga muffinsformar och grädda på 170 grader varmluft i 20-25 minuter.
Ta ur muffinsplåten och stick ett gäng hål på cupcaksen med gaffel. Medan de fortfarande är varma så fördelas sirapen över cupcaksen.

Sirap

1,5 dl socker
0,3 dl vatten
60 gram smör
20 blader färsk mynta
Skal från en lime
0,5 dl mörk rom
Ha i sockret, smöret och vattnet i en kastrull och koka upp medan du rör. Fortsätt röra då och då medan det svalnar, häll gärna över i en bunke så det svalnar snabbare. Finhacka myntabladen och riv skalet på limen. När det är helt avkylt; blanda i rom, limeskal och myntablad.

Topping

250 gr Philadelphia
5 dl florsocker
1 ms lime
Några droppar grön hushållsfärg
Blanda alla ingredienter och vispa ihop med elvisp.

Kommentarer