Mjölkchokladcupcakes


Eftersom Maxime inte gillar mörk choklad så testade jag att baka mjölkchokladcupcakes till henne. Blev perfekta! Smakade pyttelite salt, vilket var gott.

Cupcakes:

200 g Marabou mjölkchoklad
2 dl strösocker
3 ekologiska ägg
50 g smör
1 dl turkisk yoghurt
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao av god kvalitet
1 nypa salt

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad eller på ca 150w i mikron.
  3. Vispa ägg och strösocker vitt och riktigt pösigt.
  4. Smält smöret, häll i gräddfilen och den smälta chokladen.
  5. Blanda det flytande med äggsmeten.
  6. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, vaniljpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  7. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Fyll formarna till 2/3 med smet.
  8. Grädda i mitten av ugnen i 12 minuter.
Topping:

250 g smält Marabou mjölkchoklad
250 g Philadelphisost

  1. Blanda med elvispen

Kommentarer